Lisans Programları
SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ - Su Ürünleri Mühendisliği - Lisans
Program Tanımları |  |
Kuruluş11.07.1992 tarihinde resmi gazetede yayımlanarak 3837 Sayılı Kanunla kurulan Su Ürünleri Fakültesi ilk binası 170 m2 alan üzerine kurulmuştur. İlk öğrencisini 1994-1995 Eğitim-Öğretim yılında almıştır. Bu yıllarda Fakültemizde 15 Akademik görev yapmıştır. 2002 yılında İyidere’deki binasından şuan bulunduğu Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin Kampüs alanında bulunan 5000 m2 kapalı alanı olan yeni binasına taşınmıştır. Fakültemizde 2002 yılında Yüksek Lisans Programımız açılmış olup 2003-2004 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci almaya başlamıştır. Fakültemiz tek programda Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini sürdürmektedir. Yılda 30 (Otuz) öğrenci Lisans programına kabul edilmektedir. Halen Fakültemizde 37 akademik personel görev yapmaktadır. Su Ürünleri eğitimini daha da geliştirmek üzere Erasmus, Farabi Değişim Programı ve diğer ikili anlaşmalar çerçevesinde Avrupa’daki Üniversitelerle öğrenci değişimi yapılması çalışmaları sürmektedir. Bu çerçevede öğrencilerin stajlarının bir kısmını yurt dışında yapma olanakları da sağlanabilmektedir.
Kazanılan DereceProgramı tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar "Su Ürünleri Mühendisliği alanında Lisans Diploması" derecesi alırlar.
Derecenin Düzeyi (Ön Lisans , Lisans, Yüksek Lisans, Doktora)Kabul ve Kayıt KoşullarıÖğrenciler Üniversiteye bağlı birimlerde yürütülen lisans ve ön lisans programlarına ÖSYM tarafından düzenlenen sınavların sonuçlarına göre kabul edilirler. Üniversiteye kesin kayıt işlemleri ÖSYM’nin belirlediği tarihler arasında yapılır. ÖSYM tarafından belirlenen tarihlerde kayıt işlemlerini yaptırmayan adaylar, kayıt haklarını kaybeder. Öğrenci katkı payını veya öğrenim ücretini Rektörlük tarafından belirlenen süre içinde ödemeyen öğrencilerin kayıtları yapılmaz ve yenilenmez. Kayıt için istenen belgelerin aslı veya Üniversite tarafından onaylı örneği kabul edilir. Askerlik durumu ve adli sicil kaydına ilişkin olarak ise adayın beyanına dayanılarak işlem yapılır. Kesin kayıt yaptıran öğrencilerin sunduğu belge ve bilgilerin doğru olmadığı anlaşılırsa, ilgili yönetim kurulu tarafından kayıtları iptal edilir. Söz konusu şahıslara verilen diploma dâhil tüm belgeler iptal edilerek haklarında gerekli kanuni işlem yapılır. Kesin kayıt hakkı kazanan adaylardan, başvuru sırasında teslim ettiği belgeler tekrar istenmez. Üniversiteye kayıt hakkı kazanan adaylar kayıt için başvurularını şahsen yaparlar. Ancak, mazeretleri sebebiyle bizzat başvuramayan adaylar vekilleri aracılığı ile kayıt yaptırabilirler. Rize Üniversitesine bağlı fakülte ve yüksekokullara kayıt için aşağıdaki şartlar aranır: a) Lise veya dengi meslek okulu mezunu olmak; yabancı ülke ortaöğretim okullarından mezun olanlar için diploma denklikleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış olmak. b) ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme sonucunda, o öğretim yılında Üniversitenin fakülte/yüksekokul/meslek yüksek okullarına merkezî yerleştirme sistemi veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı ile kayıt hakkı kazanmış olmak ya da özel yetenek sınavı ile öğrenci alınan birimlerde, o öğretim yılı için geçerli olan puan ile şartlara sahip bulunmak ve Rize Üniversitesi tarafından yapılan Özel Yetenek Sınavını başarmış olmak.c) ÖSYM tarafından hazırlanan sınav kılavuzunda, Üniversiteye kayıt için belirtilen belgeleri, yabancı uyruklu öğrenciler için ise, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından istenen belgeleri sağlamak.
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar Türk Yüksek Öğretim kurumlarında önceki formal (örgün ) öğrenmenin tanınması dikey, yatay ve üniversite içindeki içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurulu'nun belirlemiş olduğu "YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK " kapsamında gerçekleştirilmektedir. Türkiye'de örgün eğitim kurumları dışında formal olmayan sertifikaya dayalı veya tecrübeye dayalı (in-formal ve non-formal ) öğrenmenin tanınma süreci henüz başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Rize Üniversitesi in tüm programlarında önceki öğrenmenin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, programların eğitim planlarında yer alan Bilgisayar ve İngilizce, Almanca gibi dersler için her akademik dönem başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden beklenen yeterlilikleri sağladığını düşünen öğrenciler yapılan sınavlara girme hakkına sahiptir. Sınava girip başarılı olan öğrenciler ders programında ilgili derslerden muaf olurlar.
Yeterlilik Koşulları ve KurallarıProgramda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.
Program ProfiliSu Ürünleri Fakültesi; Deniz ve İçsu Bilimleri, Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği alanlarında teknolojik bilgilere sahip teknik eleman ve araştırıcı insan gücü yetiştirmek, araştırma ve yayın yapmak amacıyla kurulmuştur. Bu amaçla, öğrencilere teorik bilgi vermenin yanında gerekli uygulamaları yaptırmayı, ülkemiz balıkçılığına ve su ürünleri yetiştiriciliğine yararlı hizmetler vermeyi hedeflemektedir. Fakülte, balıkçılar ve su ürünleri işletmeleri ile ilgili uygulamalarda çıkan sorunları yerinde saptayarak çözüm önerileri getirmeye, balıkçıların sorunlarını çözmek üzere gerekli inceleme ve araştırmaları yapmaya çalışmaktadır. Bu doğrultuda bölge balıkçıları ve üretim işletmecileri ile ilişki kurmakta ve işbirliğine gidilmektedir. Su ürünleri sektöründe planlanan üretim hedeflerine erişmek üzere gerekli bilgileri üretmek, yöntemleri geliştirmek ve bilgi birikimini sağlamak önemli bir görev olarak kabul edilmektedir. Eğitim planında genel kültüre ek olarak mesleki zorunlu ve öğrencinin tercihine dayalı seçmeli dersler bulunmaktadır. Fakültemizde gerek bireysel gerekse gruplar halinde disiplinler arasında çalışmalarla Su Ürünleri ile ilgili problemleri tanımlayarak çözüm üretebilecek mezunlar yetiştirmektedir.
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)Su Ürünleri Fakültesi mezunları, kamu kuruluşları, özel kuruluş ve işletmelerde olmak üzere Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının çeşitli birimleri ve diğer çeşitli kamu kurumları, balıkçılık ve Su Ürünleri üretim işletmelerinde çalışabilmektedirler.
Üst Derece Programlarına GeçişLisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.
Sınavlar, Ölçme ve DeğerlendirmeÖğrenciler her yarıyılda en az bir ara sınav ile yarıyıl sonu sınavına girerler. Ancak ilgili birimlerin kurul kararıyla proje, seminer, arazi çalışmaları, kısa sınav, ödev, laboratuar ve benzeri veya ikinci bir ara sınav gibi yarıyıl içi çalışması da yapılabilir. Ara sınavların hangi tarihte ve nerede yapılacağı, sınav tarihinden en az iki hafta önce dekanlık veya müdürlükler tarafından ilân edilir. Ara sınav ve yarıyıl sonu sınavı notları 100 puan üzerinden verilir.
Mezuniyet Koşulları (Yeterlilik ve koşullar kısmında açıklandığı gibi)
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Selami ŞAŞMAZ (Dekan)
Tel: +90 464 2233385/1406 Faks : +90 464 2234118
E-mail : selami.sasmaz@rize.edu.tr
Bölüm Başkan Yrd. : Yrd. Doç. Dr. Göktuğ DALGIÇ (Dekan Yrd.)
Tel : +90 464 2233385/1409 Faks : +90 464 2234118
E-mail : goktug.dalgic@rize.edu.tr
Bölüm Erasmus / AKTS Koordinatörü: Yrd.Doç.Dr. İlker Zeki KURTOĞLU
Tel: +90 464 2233385/1430 Faks : +90 464 2234118
E-mail : ilker.kurtoglu@rize.edu.tr
Bölüm Sekreteri: Uğur GÜNGÖR (Fakülte Sekr.)
Tel: +90 464 2233385/1414 Faks : +90 464 2234118
E-mail : ugur.gungor@rize.edu.tr
Bölüm OlanaklarıFakültemizde 1 Profesör,5 Doçent,13 Yrd.Doç.Dr, 19 Araştırma Görevlisi, 2 Uzman, 1 Okutman 7 İdari personel görev yapmaktadır.
Fakültemizde 7 sınıf, 1 bilgisayar laboratuarı ve internet odası, 2 öğrenci laboratuarı
Ayrıca; Akuatik Toksikoloji Laboratuarı,
Türkiye Balıkları Müzesi,
Akvaryum Ünitesi,
Balıkçılık Biyolojisi, Histoloji ve Yaş Tespiti Laboratuarı,
İşleme ve Yem Teknolojisi Laboratuarı,
Moleküler Biyoloji ve Genetik Laboratuarı,
Su Kimyası Laboratuarı,
Balık Hastalıkları Laboratuarı,
İyidere Araştırma ve Uygulama Merkezi etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Fakültemizin kullanımına ait 12 m. uzunluğunda R/V RİZESUAR isimli araştırma teknemiz mevcuttur.
Program Çıktıları |  |
Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme |  |
Müfredat |  |
D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. DönemDers Kodu | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | MufredatID |
---|
ATA101 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 0 | 375 |
BIO121 | Genel Biyoloji | Zorunlu | 2 | 0 | 2 | 0 | 375 |
SUR101 | Su Ürünleri Mühendisliğine Giriş | Zorunlu | 1 | 2 | 0 | 0 | 375 |
ENF161 | Temel Bilgi Teknolojileri | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 0 | 375 |
KMY121 | Temel Kimya | Zorunlu | 2 | 0 | 2 | 0 | 375 |
MAT151 | Temel Matematik | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
TDL101 | Türk Dili-I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 0 | 375 |
YBD103 | Yabancı Dil-I | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
Toplam | 17 | 2 | 4 | 0 |
2. DönemDers Kodu | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | MufredatID |
---|
ATA102 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR110 | Ekoloji | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR108 | Malzeme Bilgisi | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR104 | Proje Çizimine Giriş | Zorunlu | 1 | 2 | 0 | 0 | 375 |
SUR102 | Su Bitkileri | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 0 | 375 |
TDL102 | Türk Dili-II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 0 | 375 |
YBD104 | Yabancı Dil-II | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR106 | Yüzme ve Can Kurtarma | Zorunlu | 1 | 2 | 0 | 0 | 375 |
Toplam | 15 | 4 | 0 | 0 |
3. DönemDers Kodu | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | MufredatID |
---|
SUR205 | Balık Biyolojisi | Zorunlu | 2 | 0 | 2 | 0 | 375 |
SUR207 | Genel Mikrobiyoloji | Zorunlu | 2 | 0 | 2 | 0 | 375 |
SUR203 | Genetik | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR201 | İstatistik | Zorunlu | 1 | 2 | 0 | 0 | 375 |
SUR211 | Meteoroloji | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR209 | Osaenoloji | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 0 | 375 |
SECSUR03 | Seçmeli Ders Grubu03 | Seçmeli | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR213 | Sucul Omurgasızlar | Zorunlu | 1 | 0 | 2 | 0 | 375 |
Toplam | 15 | 4 | 6 | 0 |
4. DönemDers Kodu | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | MufredatID |
---|
SUR214 | Akışkanlar Mekaniğine Giriş | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR210 | Balık Sistematiği | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 0 | 375 |
SUR206 | Balıkçı Gemileri ve Donanımı | Zorunlu | 1 | 2 | 0 | 0 | 375 |
SUR204 | Biyokimya | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR202 | Limnoloji | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR212 | Planktonoloji | Zorunlu | 1 | 0 | 2 | 0 | 375 |
SECSUR04 | Seçmeli Ders Grubu 04 | Seçmeli | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR208 | Su Kalitesi ve Kontrolü | Zorunlu | 2 | 0 | 2 | 0 | 375 |
Toplam | 15 | 4 | 4 | 0 |
5. DönemDers Kodu | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | MufredatID |
---|
SUR301 | Akvaryum Balıkları Yetiştiriciliği | Zorunlu | 1 | 2 | 0 | 0 | 375 |
SUR303 | Av Araçları ve Avlama Yöntemleri | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 0 | 375 |
SUR311 | İçsu Balıkları Yetiştiriciliği | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 0 | 375 |
SECSUR05 | Seçmeli Ders Grubu 05 | Seçmeli | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
STJ301 | Staj | Zorunlu | 0 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR305 | Su Kuşları Sürüngen ve Memeliler | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR309 | Su Ürünleri İşleme Teknolojisi | Zorunlu | 1 | 0 | 2 | 0 | 375 |
SUR307 | Su Ürünleri Mekanizasyonu | Zorunlu | 1 | 2 | 0 | 0 | 375 |
Toplam | 12 | 8 | 2 | 0 |
6. DönemDers Kodu | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | MufredatID |
---|
SUR302 | Ağ Yapım ve Donam Tekniği | Zorunlu | 1 | 2 | 0 | 0 | 375 |
SUR310 | Balık Hastalıkları | Zorunlu | 2 | 0 | 2 | 0 | 375 |
SUR306 | Deniz Balıkları Yetiştiriciliği | Zorunlu | 1 | 2 | 0 | 0 | 375 |
SUR304 | Plankton Kültürü | Zorunlu | 1 | 2 | 0 | 0 | 375 |
SECSUR06 | Seçmeli Ders Grubu06 | Seçmeli | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
STJ302 | Staj | Zorunlu | 0 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR308 | Su Ürünleri Tesislerinin Projelendirilmesi | Zorunlu | 1 | 2 | 0 | 0 | 375 |
SUR312 | Yumuşakça ve Eklem Bacaklılar Yetiştiriciliği | Zorunlu | 1 | 2 | 0 | 0 | 375 |
Toplam | 10 | 10 | 2 | 0 |
7. DönemDers Kodu | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | MufredatID |
---|
SUR401 | Balık Besleme ve Yem Teknolojisi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 0 | 375 |
SUR407 | Balık Popülasyon Dinamiği | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 0 | 375 |
SUR409 | Bitirme Projesine Giriş | Zorunlu | 0 | 2 | 0 | 0 | 375 |
SECSUR07 | Seçmeli Ders Grubu 07 | Seçmeli | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
STJ401 | Staj | Zorunlu | 0 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR403 | Su Ürünleri Besin Kimyası | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR405 | Su Ürünleri Ekonomisi ve Pazarlama | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 0 | 375 |
Toplam | 11 | 6 | 0 | 0 |
8. DönemDers Kodu | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | MufredatID |
---|
SUR404 | Balıkçılık Yönetimi | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR408 | Bitirme Projesi | Zorunlu | 0 | 2 | 0 | 0 | 375 |
SUR402 | Deniz Hukuku ve Su Ürünleri Mevzuatı | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SECSUR08 | Seçmeli Ders Grubu 08 | Seçmeli | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
STJ402 | Staj | Zorunlu | 0 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR406 | Su Ürünleri Kalite Kontrolü | Zorunlu | 1 | 0 | 2 | 0 | 375 |
Toplam | 8 | 2 | 2 | 0 |
Seçmeli Dersler GrubuSeçmeli Ders Grubu03Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | MufredatID |
---|
SUR215 | Balık Anatomisi ve Morfolojisi | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR217 | Tarihsel Biyocoğrafya | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
YBD217 | Mesleki İngilizce-I | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
Seçmeli Ders Grubu 04Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | MufredatID |
---|
SUR216 | Balıkçılık Tarihi ve Gelişimi | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR218 | Biyolojik Çeşitlilik ve Koruma | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
YBD214 | Mesleki İngilizce-II | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
Seçmeli Ders Grubu 05Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | MufredatID |
---|
SUR313 | Balık Farmakolojisi | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR315 | Balık Toksikolojisi | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR317 | Su Kirliliği ve Çevresel İlişkiler | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR319 | Balık Davranışları | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR321 | Su Ürünlerinde Gıda Katkı Maddelerinin Kullanımı | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR323 | Proje Hazırlama | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
Seçmeli Ders Grubu06Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | MufredatID |
---|
SUR314 | İçsu Balıkçılığı ve Yönetimi | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR316 | Limanlar ve Barınaklar | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR318 | Dalış Teknikleri-I | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR320 | Popülasyon Genetiği | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR322 | Balık Patolojisi | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR324 | Balık Besleme Fizyolojisi | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
Seçmeli Ders Grubu 07Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | MufredatID |
---|
SUR411 | Balıkçılıkta Uzaktan Algılama | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR413 | Su Ürünlerinde Özel İşleme Yöntemleri | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR415 | Yetiştiricilik ve Çevre | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR417 | Balık Sağlığı Yönetimi | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR419 | Yetiştiricilik Uygulamaları | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR421 | Alternatif Türlerin Yetiştiriciliği | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR423 | Sportif Balıkçılık | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR425 | Su Ürünlerinde Biyoteknolojik Uygulamalar | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
YBD401 | Mesleki İngilizce-III | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
Seçmeli Ders Grubu 08Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | MufredatID |
---|
SUR410 | Su Ürünleri İşleme Tesislerinin Dizaynı | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR412 | Su Ürünlerinde Bilgisayar Uygulamaları | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR414 | Deniz Ekolojisi | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR416 | Egzotik Canlılar ve Ekosisteme Etkileri | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR418 | Kıyı Alanları Yönetimi | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR420 | Dalış Teknikleri-II | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR422 | Türkiye Balıkları | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR424 | Balıkçılığın Modellenmesi ve İzlenmesi | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
SUR426 | Gıda Kodeksi ve Uygulamaları | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |
YBD402 | Mesleki İngilizce-IV | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 0 | 375 |