Geri
SUR413 - Su Ürünlerinde Özel İşleme Yöntemleri
Ders Öğretim Planı
Ders KoduDers AdıDers TürüYılYarıyılAKTS
SUR413Su Ürünlerinde Özel İşleme YöntemleriZorunlu472.00
Dersin Seviyesi

Birinci Öğretim

Dersin Amacı

Farklı su ürünlerinde uygulana işleme yöntemlerinin öğretilmesi, işleme sanayinde çıkan yan ürünlerin değerlendirlmesi ve ayrıca teknolojik işleme yöntemlerinin tanıtılması

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri

Yrd. Doç.Dr. Emre Çağlak

Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

1-Çaklı, Ş. (2008) Su Ürünleri İşleme Teknolojisi 2(Alternatif Su Ürünleri İşleme Teknolojileri) Ege Üni. Yayınları. 493 sy.

Dersin Ön Koşulu Olan Dersler

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Dersin İçeriği

Alglerin işlenmesi ve sanayide değerlendirilmesi ve elde edilen ürünler, Kabuklu ve kafadan bacaklı su ürünleri işlenmesi ve muhafazası, İşleme sanayinde yan ürünlerin değerlendirilmesi, Fermente balık ürünleri ve balık sosu üretimi, Sous-vide teknolojisinin su ürünlerine uygulanması, Yüksek basın uygulaması ve ışınlama teknolojisinin su ürünleri üretimine uygulanması konularını içerecektir.

Staj Durumu

Yok

Öğrenme Çıktıları
1-Alternatif su ürünlerinin işlenme metotlarının öğrenilmesi
2-İşleme sanayinde ortaya çıkan yan ürünlerin değerlendirmesi
3-Teknolojik işleme tekniklerinin öğrenilmesi
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1-Su ürünleri işleme sanayinde kullanılan alglerin tanıtımı ve kullanıldıkları alanların anlatılması Anlatım, Tartışma
2-Alglerden yapılan ürünler ve işleme yöntemleriAnlatım, Tartışma
3-İşlem sanayinde ham madde olarak kullanılan yengeç, midye ve kafadan bacaklıların tanıtılmasıAnlatım, Tartışma
4-İşlem sanayinde ham madde olarak kullanılan yengeçlerin işlenmesinde kullanılan yöntemlerAnlatım, Tartışma
5-İşlem sanayinde ham madde olarak kullanılan midyelerin işlenmesinde kullanılan yöntemlerAnlatım, Tartışma
6-İşlem sanayinde ham madde olarak kullanılan kafadan bacaklıların işlenmesinde kullanılan yöntemlerAnlatım, Tartışma
7-Ara sınavAra sınav
8-İşleme sanayinde çıkan yan ürünlerin belirlenmesiAnlatım, Tartışma
9-İşleme sanayinde çıkan yan ürünlerin değerlendirme yöntemleriAnlatım, Tartışma
10-Fermente balık ürünleri ve özelliklerine göre sınıflandırılmalarıAnlatım, Tartışma
11-Balık sosu üretim yöntemleri ve kalite değerlendirmeleriAnlatım, Tartışma
12-Sous-vide teknolojisinin su ürünlerine uygulanmasıAnlatım, Tartışma
13-Su ürünlerinde yüksek basınç uygulamalarıAnlatım, Tartışma
14-Su ürünlerinde ışınlama teknolojisinin uygulanmasıAnlatım, Tartışma
15-Final SınavıFinal sınavı
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
TOPLAM0
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Tartışma15230
Seminer5210
Bireysel Çalışma5210
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma155
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma155
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)60

Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi


PÇ1PÇ2PÇ3PÇ4PÇ5PÇ6PÇ7PÇ8PÇ9PÇ10PÇ11PÇ12PÇ13PÇ14PÇ15PÇ16
ÖÇ1
ÖÇ2
ÖÇ3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek