Geri
SUR312 - Yumuşakça ve Eklem Bacaklılar Yetiştiriciliği
Ders Öğretim Planı
Ders KoduDers AdıDers TürüYılYarıyılAKTS
SUR312Yumuşakça ve Eklem Bacaklılar YetiştiriciliğiZorunlu360.00
Dersin Seviyesi

Birinci Öğretim

Dersin Amacı

Su Ürünleri Mühendisliği’nde eğitim gören öğrencilere dünyada öneme sahip kabuklu su ürünlerini tanıtmak ve bu kabuklu su ürünlerinin üretimine yönelik konularda bilgi ve beceri kazandırmak.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri

Yrd.Doç.Dr.Göktuğ DALGIÇ

Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Kumlu, M., 2001. Karides, İstakoz ve Midye Yetiştiriciliği. Alpbaz, A.G. 2000. Kabuklu ve Eklembacaklılar Yetiştiriciliği. Ege Ü. Fen F. Yay. No: 26. Gosling, E.M., 1991. The Mussel Mytilus: Ecology, Physiology, Genetics and Culture. Develeopments in Aquaculture and Fisheries Science, Elsevier, Amsterdam Gosling, E.,2003. Bivalve Molluscs: Biology, Ecology and Culture. Blackwell Scientific Publication, 439 p. Kennedy, V.S., Newell, R.I.E., Eble, F., 1996. The Eastern Oyster, Crassostrea virginica. A Maryland Sea Grant Book, Maryland Manzi, J.J., Castagna, M., 1989. Clam Mariculture in North America. Elsevier, Amsterdam 9. Menzel, W., 1991. Estuarine and Marine Bivalve Mollusc Culture, CRC Pres, London.

Dersin Ön Koşulu Olan Dersler

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Dersin İçeriği

Staj Durumu

Yok

Öğrenme Çıktıları
1-Mollusk türlerini tanıyabilme, terminolojiyi öğrenme
2-Yumuşakçalar yetiştiriciliğinin önemini kavrayabilme
3-Yumuşakçalar yetiştiriciliğinde üretim aşamalarını oluşturan yapıyı bilme
4-Çevreyle dost sürdürülebilir bir Yumuşakça üretimi için kuralları bilme
5-. Üretim esnasında karşılaştığı problemleri çözebilme
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1-Yumuşakça yetiştiriciliğinin önemi, tarihi, yetiştiriciliğin dünyadaki mevcut durumu ve son gelişmeler
2-Tüketilebilir ve ticari önemi olan çiftkabuklu türlerinin tanıtımı ve taksonomisi
3-Midye biyolojisi ve yetiştirme teknikleri
4-İstiridye biyolojisi ve yetiştirme teknikleri
5-İstiridye larva kültürü, spat toplama, yavru büyütme metodları
6-Kum midyesi biyolojisi ve yetiştirme teknikleri
7-Pekten biyolojisi ve yetiştirme teknikleri
8-Ara sınav
9-İnci Üretimi
10- Karideslerin Biyolojisi ve Üretim Tekniği
11-Tatlı Su Karidesi’nin Biyolojisi ve Üretim Tekniği
12-Deniz Istakozu Yetiştiriciliği
13-II. Ara sınav
14-Tatlı Su Istakozu Yetiştiriciliği
15-Ekonomik Yengeçler
16-Final
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)0

Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi


PÇ1PÇ2PÇ3PÇ4PÇ5PÇ6PÇ7PÇ8PÇ9PÇ10PÇ11PÇ12PÇ13PÇ14PÇ15PÇ16
ÖÇ1
ÖÇ2
ÖÇ3
ÖÇ4
ÖÇ5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek