Geri
SUR101 - Su Ürünleri Mühendisliğine Giriş
Ders Öğretim Planı
Ders KoduDers AdıDers TürüYılYarıyılAKTS
SUR101Su Ürünleri Mühendisliğine GirişZorunlu110.00
Dersin Seviyesi

Birinci Öğretim

Dersin Amacı

Su Ürünleri Mühendisliği eğitimi gören öğrencilere balıkların makroskobik ve mikroskobik özelliklerini uygulamalı olarak öğretmek.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri

Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mutlu GÖZLER

Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

ELSEVIER'S DICTIONARY OF FISHERIES: by P.K. Eapen, 1999. Elsevier Publish, Amsterdam.DICTIONARY OF ICHTHYOLOGY: by W.C. Brian and D.C. McAllister, 2004. (www.briancoad.com)

Dersin Ön Koşulu Olan Dersler

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Dersin İçeriği

Su ürünlerinin tanımı, tarihçesi, suyun özellikleri, okyanus ve denizler, göller, akarsular, balıklar, balıkların morfolojik özellikleri, fizyolojik özellikleri

Staj Durumu

Yok

Öğrenme Çıktıları
1-Çenesiz, kıkırdaklı ve kemikli balıkların makroskobik ve mikroskobik anatomik özellikleri; iskelet, kas, sindirim, solunum, dolaşım, üriner, üreme, sinir ve endokrin sistemler ile duyu organlarının incelenmesi
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1-Su ürünleri nedir, su ürünleri kanunu
2-İçsular ile ilgili biyolojik terimler
3-Göl, gölet, mansap ve lagün gölleri
4-Göllerde zonasyon
5-Sistematik nedir ve bunlarla ilgili kavramlar
6-Balık ve morfolojik yapısı
7-Ekoloji ile ilgili kavramlar
8-ARA SINAV
9-Planton ile ilgili terimler
10-Isı ve sıcaklık farklılıkları ve göllerde ısı tabakalaşması
11-Üreme sistemi ve üreme stratejileri
12-Üretim ve yetiştirmek ile ilgili kavramlar
13-Habitat, kommunite, ekosistem
14-Su ürünleri mühendisliği ile ilgili kavramlar
15-MAZERET SINAVI
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
TOPLAM0
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)0

Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi


PÇ1PÇ2PÇ3PÇ4PÇ5PÇ6PÇ7PÇ8PÇ9PÇ10PÇ11PÇ12PÇ13PÇ14PÇ15PÇ16
ÖÇ1
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek